Vleisverwerking

Op 14 Oktober het Pieter, Johan Jansen en Hendrik de Beer die vleisverwerkingskursus aangebied aan sowat 25 belangstellendes. Vroegoggend, is die kursusgangers is verwelkom met koffie & beskuit terwyl die aanbieders die vleis en toerusting voorberei het. Vir sommige mense (hello Yvonne!), was die reuk van rou vleis vroeg in die more een te veel...
 
Eers is daar gedemonstreer hoe die basisvleis berei moet word en toe word daar salamis gestop. Die kursusgangers het self hul eie salami gestop. Terwyl die salamis besig was om te kook, het almal heerlik gesmul aan 'n baie lekker ontbyt, waarna die salamis opgehang is om af te koel. Toe is daar russians & cheese grillers gestop. Pieter het almal se monde laat oophang met sy bedrewe manier om wors te vleg.
 
Met die afloop van die demonstasies, kon die kursusgangers die lekkernye koop en is alles baie gou opgeraap!
 
Groot dank aan Pieter, Johan, Hendrik, ander helpers en Hamba Nawe vir 'n waardevolle, suksesvolle en smaakvolle kursus. Sien julle volgende jaar!

Vleisverwerking

Nadat die basisvleis voorberei is, word dit 'n finale keer gemaal.

Russians en kaarwors word gestop.

Salami wat gestop is

Salami wat droog word na dit gekook is

Tak Aktiwiteite

  • Skietaktiwiteite

    Takskietdae Ons tak skietdae word gehou op die Rooikraal-skietbaan. Hieronder is ‘n kaart en koordinate. Verwys asb. na die takkalender Read More
  • Ledevergaderings

    Ons lede soek ook na geleenthede waar hulle informeel kan kuier saam met ander jagters. Dis dan presies wat lede Read More
  • Opleiding

    Toegewyde Jagter, Toegewyde Sportskut en Baanoffisier opleiding word op 'n adhock basis aangebeid sodra daar behoefte is. Kontak asb. die Read More
  • Vleisverwerking

    Op 14 Oktober het Pieter, Johan Jansen en Hendrik de Beer die vleisverwerkingskursus aangebied aan sowat 25 belangstellendes. Vroegoggend, is Read More
  • 1

We have 260 guests and no members online